Kontaktirajte nas
03 428 75 00 Poslovalnica Celje

TEMPERAMENTNA BARCELONA IN COSTA BRAVA - 6 dni

Odhodi: 2012

 

1./2. dan: MARIBOR - AZURNA OBALA – FIGUERRES – COSTA BRAVA

Zbor potnikov ob 17.00. uri in vožnja mimo Celja in Ljubljane proti Španiji. Od mejnega prehoda Fernetiči nas bo pot vodila dalje skozi Italijo, mimo Benetk, Padove, Verone in Genove ter drugih znanih italijanskih mest. Dopoldne bomo že v Franciji. Peljali se bomo po obalni cesti Azurne obale, skozi  Kneževino Monaco ter mimo Nice in Cannesa. Avtobusni ogled, nato pa dalje po avtocesti do meje s Kraljevino Španijo. Kmalu po prihodu v deželo flamenka, bikoborb in nogometa, se bomo ustavili v mestecu Figueres, kjer si bomo ogledali muzej Salvadorja Dalíja (doplačilo). Nekaj prostega časa za sprehod po tem katalonskem mestecu, nato pa vožnja proti enemu izmed letovišč na Costi Bravi. Namestitev v hotelu, prosto do večerje in nočitev.

 

3. dan: COSTA BRAVA – BARCELONA – COSTA BRAVA

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali v katalonsko prestolnico - Barcelono in si ogledali njene glavne znamenitosti. Navdušila nas bodo izjemna Gaudijeva dela - katedrala Sagrada Familia, park Güell ter meščanski hiši Batllo in Mila na elitni ulici Passeig de Grácia. Sprehodili se bomo po znameniti ulici Las Ramblas vse do pristanišča. Podali se bomo proti olimpijskemu hribumpijskih iger uz leta 1992ih iger na olimpijski hrib Montjuic, od koder bomo imeli čudovit razgled na mesto. Barcelono bomo zapustili pri fantastičnih magičnih fontanah na Španskem trgu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan: COSTA BRAVA / MONTSERRAT

Zajtrk v hotelu. Nato priporočamo proti doplačilu izlet z avtobusom do ene najbolj priljubljenih romarskih in izletniških točk v Kataloniji – gore Montserrat. Gre za naravno znamenitost, planoto, ki od daleč deluje kot nekakšen mogočen grad. Sprehod skozi mistično baziliko, ki je osrednja točka romarskega kraja in ogled kipa »črne Marije z Jezusom«, ki naj bi ga po legendi izdelal sam sveti Luka. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah. Tisti, ki bi raje ostali v hotelu, pa lahko dan namenijo sprostitvi na plaži, sprehodu,… Zvečer večerja in nočitev.

 

5./6. dan: COSTA BRAVA – BARCELONA – SLOVENIJA

Zajtrk. Nato pa se bomo zopet odpravili v osrčje Barcelone. Obiskali bomo še t.i. gotsko četrt, kjer si bomo ogledali srednjeveški del Barcelone z gotsko stolnico in se sprehodili skozi srednjeveške ulice do sedeža katalonske vlade (Generalitat de Catalunya), nasproti katere stoji mestna hiša. Nekaj prostega časa za kosilo in individualne oglede ali zadnje nakupe, nato pa bomo v popoldanskih urah zapustili temperamentno Španijo in se počasi odpravili nazaj proti Sloveniji. Vožnja skozi Francijo in Italijo s krajšimi vmesnimi postanki. Predviden prihod domov v dopoldanskih urah naslednjega dne.

 

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, cestnine in cestne pristojbine, 3x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na Costa Bravi, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

 

DOPLAČILO (po želji): enoposteljna soba 20,00€ na noč, izlet na Montserrat35,00€, flamenko pribl. 30€, viteške igre 38€, posamezne vstopnine 5,00 - 10,00€.

 

 

Odpiralni čas od 1.10. - 24. 4.

Ponedeljek - Petek:
8:00 do 17:00

Sobota:
9:00 - 12:00 

Odpiralni čas od 25.4.- 30.9.

Ponedeljek - Petek:
8:00 do 19:00

Sobota:
9:00 - 12:00 


Naslov:
Aškerčeva ulica 20,
3000 Celje

E: ita.celje@izletnik.si