ITA

izletnikova turistična agencija

Izleti in potovanja

KANARSKI OTOKI-Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife

Min št. udeležencev: 30

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: LJUBLJANA-LANZAROTE
Zjutraj se iz Ljubljane odpeljemo do enega od bližnjih letališč in z enim vmesnim postankom poleteli na Lanzarote, najsevernejšega od sedmih otokov, ki sestavljajo Kanarsko otočje. Otočje na geografski širini južnega Maroka se ponaša z dokaj enakomerno klimo skozi vse leto, zato je obisk mogoč prav vedno. Atlantsko podnebje ni nikoli prevroče ali prehladno, glavni razlog za obisk pa so izjemne naravne lepote, raznolikost ekosistemov, stik z naravo. Po pristanku se odpeljemo v narodni park Timanfaya, ki leži na pogorju, imenovanem Montanas del Fuego (Ognjene gore), kjer si lahko ogledate nekaj od 300 ugaslih vulkanov, kolikor jih šteje otok. Le deset metrov pod površjem temperatura še vedno dosega do 600 stopinj. Pogled na zemeljsko površje, ki se je dvignilo z morskega dna v eksploziji ognja in kipeče lave, daje pokrajini poseben videz kot na Luni. Pokrajina, prekrita z vulkanskimi kraterji in črno-rdeče-sivim skalovjem najrazličnejših oblik in tekstur, je naravnost osupljiva. Večerja in nočitev.

2. DAN: LANZAROTE
Danes se posvetimo raziskovanju tega mirnega vulkanskega otoka, ki je po velikosti četrti od sedmih otokov in ki kljub svoji majhnosti ponuja številne prečudovite skrite kotičke. V notranjosti otoka je že vožnja po skoraj praznih cestah sproščujoča, pogled na slikovito pokrajino pa nas navda z občutkom neskončne svobode. Zasluga za prečudovito in usklajeno urbanistično podobo otoka gre domačemu arhitektu, slikarju, kiparju Cesarju Manriqueju, za katerega domačini radi poudarijo, da je ustvaril Lanzarote, zato se je otoka prijelo ime Otok Cesarja Manriqueja. Za otok je tako danes značilna nizka gradnja hiš, tradicionalna bela barva z zelenimi ali modrimi okni in vrati ter tipičnimi čebulasto oblikovanimi dimniki. Obiskali bomo razgledno točko Mirador del Rio, od koder se ponuja dih jemajoč pogled na odprto morje in sosednji otok Isla Graciosa. Ustavili se bomo v vrtu kaktusov, kjer spoznamo tisoč in eno vrsto kaktusov, v vodni jami Jameos del Agua, ki ji poseben pečat daje laguna ob izhodu iz jame s turkizno modro obarvanim dnom in snežno belim obrežjem. Zvečer nas čaka trajekt na sosednji otok Fuerteventura. Večerja in nočitev.

3. DAN: FUERTEVENTURA
Celodnevni izlet z ogledom glavnega mesta Puerto del Rosario. Na poti si bomo ogledali svetovno znane sipine (Dunas), imeli bomo tudi nekaj časa za kopanje v kristalno čistem morju, ogledali si bomo največje turistično mestece na Fuerteventuri Corralejo s starim mestnim jedrom, kjer so številni lokali, restavracije in trgovine. Po ogledu bomo nadaljevali pot do bližnjega vulkana in se povzpeli na njegov vrh (cca 200 metrov), kjer nas bo čakal čudovit pogled na severni del otoka in Lanzarote. Vožnjo bomo nadaljevali do zahodnega mesteca El Cotillo, ki je znam predvsem po neverjetnih »surferskih« plažah ter se ustavili v zanimivi vasici La Oliva. Večerja in nočitev.

4. DAN:FUERTEVENTURA
Prosto dopoldne, kopanje na bližnjih plažah ali priložnost za kolesarski izlet v okolico. Nato ogled največje plantaže Aloe vere v Evropi, kje vam bodo predstavili postopek proizvodnje in neverjetne lastnosti te kraljice med rastlinami. V industrijski prodajalni bo možen tudi nakup njihovih izdelkov. Sledi ogled sirarne v Betancuriji in pokušina svetovno priznanega kozjega sira. Vožnjo bomo nadaljevali do naselja Ajuj, kjer si ogledamo zanimive klife z jamami, v vasici Antigua pa lahko poskusimo tradicionalne tapase. Zvečer poletimo na otok Gran Canaria. Večerja in nočitev.

5. DAN: GRAN CANARIA
Čaka nas celodnevni izlet po »majhnem kontinentu«, kot otok pogosto imenujejo. Občudovali bomo pokrajino, ki se spreminja od peščenih sipin do bujne tropske poraščenosti v notranjosti otoka, nasadov banan in mnogih skalnatih pobočjih, ki se ponekod veličastno spuščajo v morje. V notranjosti otoka bomo obiskali zanimive vasice Arucas, Teror, Bandama ter za konec spoznali tudi prestolnico Las Palmas, od koder se je Krištof Kolumb podal na odkrivanje Amerike oziroma pomorske poti do Indije. Večerja in nočitev.

6. DAN: GRAN CANARIA-TENERIFE
Zjutraj se odpeljemo v pristanišče in se s trajektom odpeljemo na otok Tenerife.  Nato nas čaka celodnevni izlet po otoku. Najprej spoznamo Orotavo, nato pa se odpeljemo v Icod de Vinos, kjer se ustavimo ob najstarejšem drevesu na svetu – Zmajevem drevesu. Nato vožnja skozi Garachico, kjer je možen lep panoramski postanek, in vožnja po serpentinah do vasice Masca, od koder se nam bo odprl čudovit  razgled na celotno obalo. Večerja in nočitev.

7. DAN: NARODNI PARK CANADAS DEL TEIDE IN GORA TEIDE
Zjutraj se odpravimo na vulkansko goro Teide, ki je najvišji vrh Španije in eden izmed redkih še aktivnih vulkanov v Evropi. Pot nas bo vodila skozi narodni park Canadas Del Teide, ki je znan po površju, ki spominja na luno. Park je znan po številnih endemičnih vrstah flore in favne. Po želji (doplačilo) vzpon z žičnico pod vrh gore, kjer lahko uživamo v čudovitih razgledih na Kanarske otoke. Nočitev.

8. DAN: TENERIFE-LJUBLJANA
Jutranji polet do enega od bližnjih letališč ter še prevoz do Ljubljane.