ITA

izletnikova turistična agencija

Izleti in potovanja

ANGLEŠKA DOŽIVETJA

Datum odhoda: 20.08.2018
Min št. udeležencev: 45
Država: Velika Britanija

Vstopna točka: Celje,Ljubljana

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN:  NOVA GORICA – LJUBLJANA - NÜRNBERG - AACHEN
Odhod iz Nove Gorice ob 00.15 uri in Ljubljane ter vožnja s i postanki po italijanski avtocesti na avstrijsko stran in dalje mimo Beljaka, Salzburga in Munchna proti Nürnbergu, ki je veljal za neuradno prestolnico svetega rimskega cesarstva in slovi kot center nemške renesanse. Po prihodu zunanji ogled mestnih znamenitosti s staro mestno hišo, zgodnjegotsko cerkvijo Sv. Sebalda z dvojnim zvonikom, vodnjakom Schöner Brunnen, Frauenkirche in njene mehanične ure z avtomatom. Mesto je v času nacizma veljalo za prestolnico nemškega rajha, kasneje so se tu odvijali znani Nürnberški procesi. Po končanem ogledu bomo vožnjo nadaljevali do nemškega Aachna, kjer bo v okolici sledila namestitev in nočitev.

2. DAN: AACHEN – CANTERBURY - LONDON
Zajtrk v hotelu in nadaljevanje vožnje proti francoskemu Calaisu od koder bomo prečkali rokavski preliv in prispeli v Veliko Britanijo, v starodavno mesto Canterbury. V nekdanji rimski naselbini so Avguštinski menihi v 7. stoletju postavili svoj samostan, veličastna gotska katedrala iz 12 st. pa slovi kot eden najlepših primerkov angleške sakralne arhitekture. Uvrščena je tudi na Unescov seznam svetovne dediščine, služi pa tudi kot poslednje bivališče »Črnega princa«. Zunanji ogled starega mestnega jedra in predela, ki ga zaznamujejo značilne tudorske hiše ter zunanji ogled mogočne katedrale. Vožnjo bomo nadaljevali proti Londonu. V okolici (izven Londona) bo sledila namestitev in nočitev.

3. DAN: LONDON
Po zajtrku bomo dan namenili celodnevnemu ogledu britanske prestolnice, ki je eno od največjih političnih, kulturnih in poslovnih centrov sveta. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti:  utrdbo The Tower z mostom, ki se razteza čez reko Temzo in v kateri hranijo kronske dragulje, Big Ben, peljali po Downing street mimo rezidence angleškega premijera, videli bomo tudi Parlament Houses, osrčje Londona Trafalgar Square z znamenitim Nelsonovim spomenikom, Picadilly Circus, katedralo St.Paul, Buckinghamsko palačo ter ostale zanimivosti. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN: LONDON – WINDSOR – OXFORD – STONEHENGE – LONDON
Po zajtrku si bomo ogledali grad Windsor, ki je že stoletja sedež kraljeve družine. Pot bomo nadaljevali do univerzitetnega mesta Oxford, kjer ima sedež tudi najstarejša univerza angleško govorečega sveta. Krajši zunanji ogled mesta z značilno angleško arhitekturo in številnimi kolidži. V Aveburyju se bomo sprehodili skozi skrivnostne megalitske kroge ter pot nadaljevali do Stonehenge-a, kjer bomo spoznali skrivnosti mističnega, skoraj 5000 let starega megalitskega spomenika, ki stoji na planoti Salisbury. Za doplačilo vstopnine (na kraju samem) ogled megalitov. Po končanih ogledih bo sledil povratek v hotel in nočitev.

5. DAN: LONDON – GENT - BONN
Po zajtrku v hotelu bomo pot nadaljevali v mesto Folkstone, od koder se bomo vrnili na Evropsko celino in vožnjo nadaljevali do flandrijskega diamanta v Belgiji, mesta Gent. Staro univerzitetno mesto z številnimi gotskimi stavbami je kljub industrijskemu razvoju in dejstvu, da je eno največjih rečnih pristanišč, ohranilo svojo srednjeveško podobo. Sledil bo krajši zunanji ogled mestnih znamenitosti: srednjeveškega mestnega jedra z mestno hišo, zvonik, katedralo sv. Bava, ki je ena najlepših v Belgiji in ima znamenit "Gentski oltar", ki sta ga naslikala brata Hubert in Jan van Eyckzvonik. Nadaljevanje poti proti nemškemu Bonnu, kjer bo v okolici sledila namestitev in nočitev.

6. DAN: BONN – DOLINA REKE REN – LJUBLJANA - NOVA GORICA
Zajtrk v hotelu. Sledila bo vožnja proti Koblenzu. Od tu se bomo podali po čudoviti dolini reke Ren, ki prevzame vsakega obiskovalca. Reka si je utrla svojo pot skozi dolino Renskega hribovja, nad katero se dvigajo mogočni gradovi, o katerih so zapisane mnoge legende in pesmi. Med vožnjo ob reki Ren bomo lahko občudovali slikovito dolino s številnimi srednjeveškimi gradovi ter na drugi strani bregove porasle z vinsko trto, slikovita mesta in vasice. V bližini Frankfurta se bomo ponovno priključili na avtocesto in vožnjo nadaljevali z vmesnimi postanki proti Sloveniji mimo Munchna, Salzburga in Beljaka. Predviden prihod domov je v zgodnjih jutranjih urah (predvidoma med 1.30 – 2.30 ure).